Blagoslov vrtića

Blagoslov vrtića

Splitsko-makarski nadbiskup mons. Dražen Kutleša blagoslovio je odgojitelje, roditelje, djecu i prostorije novootvorenoga Dječjeg vrtića 'Emaus' u Trogiru u utorak 15. studenoga. Riječ pozdrava okupljenima u prepunoj trogirskoj crkvi sv. Ivana Pavla II. uputila je ravnateljica s. Martina Grmoja. Pozdravivši nadbiskupa Kutlešu, generalnog vikara don Franju Frankopana Velića, kancelara za kler don Zvonimira Mijića, župnika župe Gospe od Anđela don Stipana Bodrožića i župnike okolnih župa kazala je kako je Splitsko-makarska nadbiskupija odgovarajući na potrebe zajednice odlučila osnovati DV 'Emaus' na području grada Trogira, u sklopu novoizgrađenog Pastoralnog centra župe Gospe od Anđela.

'Svjesni problema pred kojima su se nalazili roditelji zbog nedovoljnih kapaciteta postojećih vrtićkih jedinica, uložen je izuzetan trud i angažman kako bi vrtić otvorio svoja vrata djeci i roditeljima u rujnu ove godine. Prilikom realizacije ovog projekta promišljali smo o obitelji kao temelju društva, koja se svakodnevno susreće sa novim izazovima.

'Misija nam je biti ustanova koja svoj odgojno-obrazovni rad temelji na kršćanskim vrednotama. U vremenima kada, nažalost, prave životne vrijednosti gube na značaju, želimo usmjeravati našu djecu da rastu i razvijaju se u kompetentne i aktivne članove društva koji će mijenjati sredinu u kojoj žive, ostaviti trag. Cilj nam je poticati, usmjeravati i sudjelovati u odgoju i obrazovanju samostalnog, kreativnog i radoznalog djeteta, te mu osigurati poticajno okruženje koje će mu omogućiti razvoj njegovih kompetencija za cjeloživotno učenje, kao temelj sretnog odrastanja', istaknula je s. Martina.

'Ponosni smo i zahvalni što je naša Ustanova okupila djelatnike i stručne suradnike koji u svakodnevni rad unose svoja profesionalna i stručna znanja, vještine i vrijednosti. Želimo da naš vrtić bude mjesto zajedništva i razumijevanja, dogovora i podrške', kazala je s. Martina te dodala: 'Na svome putu u Emaus uskrsli Gospodin hodio je sa svojim učenicima, podržavao njihovo sazrijevanje, izgrađivao njihovo zajedništvo i upućivao ih na povezanost s Dobrim Ocem. Želja nam je da naš dječji vrtić 'Emaus' uistinu bude mjesto susreta, igre, učenja i zajedništva djece, roditelja i odgojitelja jer svi smo djeca Nebeskog Oca.'

Prigodnu riječ uputio je nadbiskup Kutleša. Pozdravivši nazočne, osobito dječicu nadbiskup je naglasio kako nam Isus stavlja djecu za primjer ako želimo baštiniti kraljevstvo nebesko.Zazvao je Božji blagoslov na sve nazočne, osobito na djecu sa željom da izrastu u dobre i poštene ljude na radost svojih roditelja i cijele crkvene zajednice.

U ime roditelja riječ zahvale ocu nadbiskupu uputila je Tina Rožić kazavši između ostaloga: 'Radosna sam i ponosna, kao župljanka župe Gospe od Anđela, što vas sve mogu pozdraviti na ovom mjestu koje je radost i budućnost, izvor nade i vjere u bolje sutra i zahvaliti svima koji su na bilo koji način doprinijeli realizaciji ovog projekta. Ideja o izgradnji katoličkog vrtića u sklopu nove crkve i pastoralnog centra, za koje smo godinama molili, s oduševljenjem je prihvaćena od samog početka.'

Tim povodom u znak zahvalnosti djeca, roditelji i djelatnici vrtića darovali su nadbiskupu Kutleši prigodni dar. Nakon pjesme dječice pod vodstvom njihovih odgajateljica i nadbiskupova blagoslova upriličen je prigodni domjenak uz pjesmu u prostorijama vrtića.


Kontakt podaci

Katolički dječji vrtić "Emaus"
Kneza Trpimira 38, 21220 TROGIR

E-mail: dv-emaus@smn.hr
Mobitel: 098 716 542

Ravnateljica: s. Martina Grmoja

Image