Polaskom djeteta u vrtić ono je suočeno s velikim promjenama u svom životu. Mnoga djeca osjećaju strah zbog odvajanja od roditelja, jedinih osoba koje su se do tada o njima brinule, pa vrijeme prilagodbe djeteta na vrtić često prođe uz puno suza.

No, iako je djeci teško kad se moraju odvojiti od roditelja, ODVAJANJE JE IPAK VAŽAN I NEIZOSTAVAN DIO NORMALNOG PROCESA ODRASTANJA SVAKOG DJETETA. Međutim potrebno je biti svjestan težine koju za djecu ima odvajanje te umanjiti njegove moguće negativne efekte.


Došao je trenutak kada vaše dijete kreće u vrtić. Prošli ste sve, upise, potvrde, prikupljanje dokumentacije, napokon možete odahnuti. Vaše dijete je primljeno i može krenuti u vrtić ili jaslice. Svi ste jako sretni i veseli, ali… Sve bi to bilo idealno kada se u vrtićima infekcije ne bi širile vrlo brzo i često. A jesen je upravo razdoblje manifestiranja respiratornih infekcija. Vrijeme postaje hladnije, započinje sezona centralnog grijanja, prostorije se slabije mogu prozračivati, svi manje boravimo na svježem zraku.


S obzirom da je predškolska dob vrijeme intenzivnog rasta i razvoja djeteta, veoma je važno ponuditi prehranu sa preporučenim dnevnim unosom hranjivih tvari. Prehrana djeteta treba se sastojati od tri glavna obroka – doručak, ručak, večera – i dva međuobroka – zajutrak i užina, a kako bi se poboljšalo uzimanje hrane, između obroka se ne preporuča suvišno uzimanje slatkiša, grickalica, slatkih napitaka i gaziranih pića koji sadrže puno kalorija, a nedovoljno hranjivih tvari.


Kontakt podaci

Katolički dječji vrtić "Emaus"
Kneza Trpimira 38, 21220 TROGIR

E-mail: dv-emaus@smn.hr
Mobitel: 098 716 542

Ravnateljica: s. Martina Grmoja

Image