Duhovna obnova za djelatnike vrtića

U duhovnom centru na Kamenu od 01. do 03. veljače 2024. održana je duhovna obnova za djelatnike dječjih vrtića Emaus, Dobri i Mali Isus. Duhovnu obnovu na temu „Zdravlje i duhovnost“ predvodio je Fra Ante Vučković.


Posjet splitsko-makarskog nadbiskupa mons. Zdenka Križića

U četvrtak, 15. veljače 2024. naš vrtić posjetio je splitsko-makarski nadbiskup Zdenko Križić. Djeca su ga dočekala velikim oduševljenjem, radosnim pjesmama i otvorenim srcem. Darovali su mu sliku koju su za tu prigodu oslikala. Nadbiskup je djeci donio slatkiše, razgovarao sa svima, obišao prostorije vrtića, te se pobliže upoznao sa odgojno-obrazovnim radom našeg vrtića.


Maskenbal u Vrtiću 2024.

Dana 08. veljače 2024. našim vrtićem zavladale su maškare, dječja pjesma i smijeh. Djeca su došla kostimirana - mnoštvo princeza, superjunaka i drugih likova ispunile su naš vrtić. Odgojiteljice su pripremile lutkarsku predstavu za djecu pod nazivom „Kako se miš maskirao“. Maskenbal se nastavio uz različite zabavne sadržaje i igre.


Edukativno predavanje za roditelje “Kako brinuti o mentalnom zdravlju djece“

U srijedu, 24. siječnja 2024. s početkom u 18:30 h u pastoralnom centru održano je još jedno predavanje za roditelje iz ciklusa edukativnih predavanja za roditelje koje organiziraju naš vrtić i župa „Gospa od Anđela“. Dr. sc. Toni Maglica je tijekom predavanja „Kako brinuti o mentalnom zdravlju djece“ pobliže upoznao roditelje sa tematikom mentalnog zdravlja, kao i mehanizmima osnaživanja i djece i roditelja.


Lutkarska predstava "Pingvin u Hrvatskoj"

Utorak 23. siječnja 2024. u našem vrtiću gostovalo je kazalište „Suncokret“ sa lutkarskom predstavom „Pingvin u Hrvatskoj“. Prateći i sudjelujući u avanturama veselog pingvina, djeca su se pobliže upoznala sa ljepotama i glavnim karakteristikama pojedinih dijelova Hrvatske.


Kreativne božićne radionice 2023.

12. i 13. prosinca 2023. godine u vrtiću su organizirane sad već tradicionalne kreativne božićne radionice za djecu i roditelje. Uz bogatstvo materijala i opuštenu atmosferu izradili smo mnogo prigodnih ukrasa i aranžmana koje smo darovali našoj župi, kako bi se, kao i svake godine, njihovom prodajom u nedjelji Caritasa, prikupila sredstva za potrebite obitelji naše župe.


Sveti Nikola u našem vrtiću

I ove godine posjetio nas je naš dragi i uvijek rado viđeni gost sv. Nikola. To je izazvalo radost i oduševljenje djece koja ga već danima željno iščekuju. Družio se sa svima, donio poklone odgojnim skupinama i svakom djetetu pojedinačno, a djeca su mu se zahvalila svojim dječjim zagrljajima, osmijesima i prigodnim pjesmama.


Edukativno predavanje za roditelje "Kakav roditelj želim biti"

U petak, 17. studenog 2023. u Pastoralnom centru prof. Maja Jakšić održala je zanimljivo edukativno predavanje za roditelje našeg vrtića i župe Gospe od Anđela na temu „Kakav roditelj želim biti“. Ovo je prvo predavanje iz ciklusa predavanja za roditelje koje organiziraju dječji vrtić Emaus i Obiteljska zajednica župe Gospe od Anđela, s ciljem osnaživanja roditelja. Nakon predavanja sudionici su postavljali pitanja, iznosili vlastita iskustva, što je samom predavanju dalo dodatnu kvalitetu. Po završetku predavanja svi su se nastavili družiti u prostorijama pastoralnog centra.


Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Tijekom listopada, zajedno sa djecom obilježavali smo Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje različitim sklopovima aktivnosti. Posjetili smo Antoničin mlin u Žrnovnici i iz prve ruke upoznali proces pripreme kruha. Vrhunac svega bio je blagoslov kruha u dvorani našeg vrtića 30. listopada. Roditelji su zajedno sa djecom pripremili kolače, peciva i slastice koje je blagoslovio don Nikola, a zatim smo se družili i počastili uz prigodne pjesme u veseloj, opuštenoj atmosferi.


Predstava Av, av avantura

Lutkarsko kazalište Produkcija Z ponovno nam je došlo u posjetu dana 27. listopada 2023. Oduševili su djecu izvedbom predstave "Av, av avantura“. Edukativna tematika, vesela i razigrana glazba, zanimljivi, šaroliki likovi i interakcija sa djecom ostat će nam svima dugo u sjećanju! 


Blagdan Anđela čuvara i blagoslov djece

Blagdan Anđela čuvara 02. listopada proslavili smo u župnoj crkvi Ivana Pavla II zajedno sa djecom i roditeljima. Djeca su Anđelu čuvaru donijela cvijeće i radosno pjevala, a župnik je blagoslovio djecu i roditelje i odgojitelje.


Stranica 1 od 3

Kontakt podaci

Katolički dječji vrtić "Emaus"
Kneza Trpimira 38, 21220 TROGIR

E-mail: dv-emaus@smn.hr
Mobitel: 098 716 542

Ravnateljica: s. Martina Grmoja

Image