Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Tijekom listopada, zajedno sa djecom obilježavali smo Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje različitim sklopovima aktivnosti. Posjetili smo Antoničin mlin u Žrnovnici i iz prve ruke upoznali proces pripreme kruha. Vrhunac svega bio je blagoslov kruha u dvorani našeg vrtića 30. listopada. Roditelji su zajedno sa djecom pripremili kolače, peciva i slastice koje je blagoslovio don Nikola, a zatim smo se družili i počastili uz prigodne pjesme u veseloj, opuštenoj atmosferi.


Predstava Av, av avantura

Lutkarsko kazalište Produkcija Z ponovno nam je došlo u posjetu dana 27. listopada 2023. Oduševili su djecu izvedbom predstave "Av, av avantura“. Edukativna tematika, vesela i razigrana glazba, zanimljivi, šaroliki likovi i interakcija sa djecom ostat će nam svima dugo u sjećanju! 


Blagdan Anđela čuvara i blagoslov djece

Blagdan Anđela čuvara 02. listopada proslavili smo u župnoj crkvi Ivana Pavla II zajedno sa djecom i roditeljima. Djeca su Anđelu čuvaru donijela cvijeće i radosno pjevala, a župnik je blagoslovio djecu i roditelje i odgojitelje.


Izlet u Antoničin mlin

Dana 6.10.2023. godine, djeca iz našeg vrtića uputila su se na poludnevni izlet u Antoničin mlin u Žrnovnici. Veseli i uzbuđeni krenuli smo na odredište. Prizori prirode do odredišta izazvali su dječje oduševljenje.

Po dolasku na samu lokaciju vidjeli smo stari mlin (Antoničin mlin) u kojem se melje brašno snagom žrvnja i vode. Antoničin mlin je posljednji mlin u Hrvatskoj koji radi. Dječji zadivljeni izrazi lica i njihovi komentari pokazali su koliko im je sam prizor zanimljiv. Oduševljenje se nastavilo u posjetu „dimnoj kućici“ u kojoj smo imali priliku vidjeti krušnu peć te starinske uporabne predmete. Gospodin Slavko nas je pričom u „dimnoj kućici“ upoznao s običajima i tradicijom njegovog kraja. Djeca su zainteresirano slušala njegovu priču te aktivno sudjelovala u razgovoru s njim.


Završne predstave i druženja odgojitelja, djece i roditelja

Kroz lipanj, u vrtiću smo organizirali predstave i druženja djece, roditelja i odgojitelja kako bismo obilježili cijelu godinu zajedničkog truda, suradnje i povjerenja. Odgojne skupine „Anđeli“ i „Iskrice“ roditeljima su izveli prigodan program kroz koji su im predstavili „Putovanje maloga puža“ u izvedbi djece, kao i recitaciju i pjesme koje su zajedno sa svojim odgojiteljima pripremali. Ispratili smo ovogodišnju generaciju naših predškolaca, uz prigodnu dodjelu diploma.


Doškolovanje djelatnika - „Kateheza Dobroga pastira“

Nakon sudjelovanja na jednogodišnjem doškolovanju „Kateheza Dobroga Pastira“ po načelima Montessori pedagogije, u organizaciji DV “Sunčev sjaj – Nazaret“ iz Đakova, pod vodstvom s. Jelice Đuzel, naše odgojiteljice uspješno su položile završni ispit. U subotu 24. lipnja 2023. na svečanoj podjeli diploma, polaznicama su uručene potvrdnice o završenom vjerskom doškolovanju. Nakon svečanosti, slijedilo je zajedničko druženje svih sudionika.


Teambuilding za djelatnike vrtića

Za kraj pedagoške godine 2022./23. na prekrasnom seoskom imanju „Truša“ u Tugarama, u ugodnoj i opuštenoj atmosferi, organiziran je teambuilding za djelatnike našeg vrtića, zajedno sa djelatnicima DV „Dobri“ u Splitu.


Radionica - Sigurnost na vodi

Članovi Crvenog križa posjetili su naš vrtić 20. lipnja 2023. godine i djeci održali radionicu na temu „Sigurnost na vodi“ s ciljem informiranja i obučavanja djece o opasnostima i rizicima povezanih s vodom, te o sigurnom ponašanju na vodi.


Posjet vatrogasaca

10. svibnja 2023. članovi DVD „Trogir“ posjetili su naš vrtić. Zapovjednik DVD je djeci u dvorani održao kratko predavanje o zanimanju vatrogasca, opremi koja je potrebna za rad i drugim zanimljivostima. Djeca su se zabavljala noseći vatrogasne kacige i maštajući o tome da su i sama vatrogasci. Vrhunac svega bio je izlazak na parkiralište gdje je djecu čekalo posebno iznenađenje - vatrogasno vozilo, u koje su svi mogli ući i razgledati ga izbliza.


Izlet u Sinj i na seosko imanje Rumin Panj

U srijedu, 26. travnja 2023., skupine „Anđeli“ i „Iskrice“, zajedno sa odgojiteljicama, u jutarnjim satima uputile su se na izlet u Sinj. Uzbuđenje djece je bilo prisutno, a poseban doživljaj bila je vožnja autobusom. Po dolasku u Sinj prvo smo posjetili Muzej Sinjske alke. Djeca su imala priliku vidjeti i upoznati se s alkarskom odorom, opremom, te običajima. Sudeći po njihovim zainteresiranim pogledima i komentarima najviše ih je oduševio prikaz konja, te sama igra alke. Posjetili smo Crkvu Gospe Sinjske gdje smo se pomolili, te zajedno zapjevali duhovne pjesme. Zadnja stanica bila je seosko gospodarsko imanje Rumin Panj gdje je bio organiziran i ručak. Nakon ručka na prostranoj livadi djeca su uživala u organiziranim, te slobodnim igrama i aktivnostima. Radost i veselje nisu su se mogli sakriti s dječjih lica.


Predstava "Klaun Čupko"

19. travnja 2023. posjetio nas je veseli i zaigrani klaun Čupko sa svojom „Dječjom čarobnom scenom“. Za djecu je izveo svoju predstavu „Idemo u zoološki vrt“ tijekom koje su djeca mogla uživati u njegovim zanimljivim čarolijama i trikovima, a i pjevati uz njegove vesele pjesmice. Nakon predstave, svako dijete je dobilo CD „Klaun Čupko“ na poklon, pa su vesele pjesme još jako dugo odzvanjale našim vrtićem.


Humanitarna akcija u suradnji s Caritasom

Naš vrtić uključio se u humanitarnu akciju za Caritas Splitsko-makarske nadbiskupije, pri čemu smo prikupljali pomoć za obitelji lošijeg imovinskog stanja, kako bismo i djeci u težim životnim okolnostima Uskrs učinili posebnijim! Roditelji su, zajedno sa djecom, donosili pakete u vrtić, pokazavši tako djeci koliko su važni zajedništvo, nesebičnost i briga za druge, a to su kvalitete i vrijednosti koje trebamo njegovati i razvijati kod njih od malih nogu. Djeca su sa velikom spremnošću i radošću pomogla prenijeti pakete do vozila Caritasa, znajući da su aktivno sudjelovala u posebnom i plemenitom činu.


Stranica 1 od 2

Kontakt podaci

Katolički dječji vrtić "Emaus"
Kneza Trpimira 38, 21220 TROGIR

E-mail: dv-emaus@smn.hr
Mobitel: 098 716 542

Ravnateljica: s. Martina Grmoja

Image