Izlet u Antoničin mlin

Dana 6.10.2023. godine, djeca iz našeg vrtića uputila su se na poludnevni izlet u Antoničin mlin u Žrnovnici. Veseli i uzbuđeni krenuli smo na odredište. Prizori prirode do odredišta izazvali su dječje oduševljenje.

Po dolasku na samu lokaciju vidjeli smo stari mlin (Antoničin mlin) u kojem se melje brašno snagom žrvnja i vode. Antoničin mlin je posljednji mlin u Hrvatskoj koji radi. Dječji zadivljeni izrazi lica i njihovi komentari pokazali su koliko im je sam prizor zanimljiv. Oduševljenje se nastavilo u posjetu „dimnoj kućici“ u kojoj smo imali priliku vidjeti krušnu peć te starinske uporabne predmete. Gospodin Slavko nas je pričom u „dimnoj kućici“ upoznao s običajima i tradicijom njegovog kraja. Djeca su zainteresirano slušala njegovu priču te aktivno sudjelovala u razgovoru s njim.

Ipak, najuzbudljivije od svega bilo je mijesiti kruh. Djeca su izrađivala kruščiće raznih oblika, a zatim ih i ispekli. Nakon miješenja kruha uživali su u igri i druženju u prekrasnom prirodnom ambijentu. Zadovoljni vratili smo se autobusom nazad u vrtić te kušali kruščiće.

 


Kontakt podaci

Katolički dječji vrtić "Emaus"
Kneza Trpimira 38, 21220 TROGIR

E-mail: dv-emaus@smn.hr
Mobitel: 098 716 542

Ravnateljica: s. Martina Grmoja

Image